دسته‌بندی نشده

بهترین گیاهان برای کاهش چربی خون

افزایش چربی خون یک عارضه است که باعث می‌شود که سطح کلسترول و تری گلیسیرید در خون به طور غیر طبیعی بالا برود. این وضعیت باعث می‌شود که افراد در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، سکته مغزی و مشکلات جدی قرار بگیرند و برای سلامتی آنها خطرات زیادی داشته باشد.

افرادی که به این بیماری‌ها مبتلا شده‌اند، می‌توانند در کنار تغییر در سبک زندگی و مصرف داروها از برخی گیاهان دارویی برای کاهش چربی خون استفاده کنند. در این مقاله قصد داریم بهترین گیاهان برای کاهش چربی خون را بررسی کرده نحوه مصرف و مکانیزم‌های عمل آنها را مورد بررسی قرار دهیم و در ارتباط با آنها نکات احتیاطی را توضیح دهیم.

مکانیسم عمل گیاهان کاهنده چربی خون

گیاهان دارویی به شکل‌های مختلف می‌توانند باعث کاهش سطح چربی خون شوند، در ادامه به این مکانیسم‌ها اشاره می‌کنیم. برخی ترکیباتی که در گیاهان وجود دارند، می‌تواند با کلسترول‌های موجود در مواد غذایی پیوند برقرار کرده و مانع از جذب آنها در روده شود.

برخی گیاهان باعث افزایش تولید صفرا شده و به این طریق به دفع بیشتر کلسترول از طریق مدفوع کمک می‌کند. در نتیجه به کمتر شدن سطح کلسترول در خون می‌تواند کمک نماید.

برخی ترکیبات گیاهی، هورمونی که در ساخت کلسترول در کبد دخیل هستند را مهار می‌کنند و در نتیجه می‌توانند میزان تولید کلسترول را کاهش دهند.

برخی گیاهان می‌توانند آنزیم‌های تجزیه کننده پروتئین و لیپیدها را فعال کنند و در نتیجه به تجزیه و حذف تری گلیسیریدها از خون کمک نمایند.

برخی گیاهان دارای خاصیت‌های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند که باعث عملکرد بهتر لایه داخلی عروق خونی شده و از تسلب شراین می‌تواند جلوگیری کند.

بهترین گیاهان برای کاهش چربی خون

در ادامه به چند مورد از گیاهان دارویی موثر می‌خواهیم اشاره کنیم که در کمتر شدن چربی خون اثرات قابل توجهی دارند.

سیر

یکی از شناخته شده‌ترین گیاهان دارویی که خواص متعددی دارد سیر است. تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف سیر می‌تواند به طور موثر سطح کلسترول بد خون را کاهش داده و سطح کلسترول خوب خون را افزایش دهد. شما می‌توانید سیر را به شکل خام، پخته شده و یا به عنوان مکمل استفاده کنید.

زنجبیل

زنجبیل محصولی است که خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد. مصرف آن به کمتر شدن چربی خون کمک می‌کند. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که زنجبیل می‌تواند کلسترول بد و سطح تری گلیسیرید را کاهش دهد. شما می‌توانید زنجبیل را به شکل خشک شده، تازه و یا دمنوش استفاده کنید.

 شنبلیله

دانه‌های شنبلیله مقادیر زیادی فیبر محلول دارند که مصرف آنها باعث کاهش جذب کلسترول در روده می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که شما با مصرف شنبلیله می‌توانید تا حد زیادی کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش دهید. مصرف شنبلیله به صورت پودری، خیسانده و یا مکمل صورت می‌گیرد.

 چای سبز

جای سبز دارای یک سری ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی به نام کاتچین‌ها است. مصرف چای سبز به بهتر شدن متابولیسم چربی‌ها و کمتر شدن سطح کلسترول خون کمک می‌کند. اگر بتوانید به طور منظم چای سبز مصرف کنید، می‌توانید سطح تری گلیسیریدها را تا حد زیادی کاهش دهید.

  آرتیشو

عصاره برگ آرتیشو باعث بیشتر شدن میزان تولید صفرا و در نتیجه دفع بیشتر کلسترول از بدن می‌شود. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که مصرف آرتیشو می‌تواند سطح کلسترول بد خون را تا حد زیادی کمتر کند.

  تخم کتان

تخم کتان سرشار از فیبر، اسیدهای چرب امگا ۳ و لیگنان‌ها است. اسیدهای چرب امگا ۳ می‌تواند به کمتر شدن سطح تری گلیسیریدها کمک کند. مصرف تخم کتان باعث می‌شود که فیبر و لگنال‌های آن به جذب کمتر کلسترول‌ها کمک کند.

 گشنیز

مطالعات انجام شده نشان داده‌اند که مصرف گشنیز می‌تواند به کاهش سطح کلسترول بد خون و افزایش سطح کلسترول خوب خون کمک کند.

جعفری

جعفری دارای فیبر و آنتی اکسیدان‌هایی است که مصرف آن در کمتر شدن سطح کلسترول خون می‌تواند تاثیر داشته باشد.

 شوید

شوید دارای خاصیتی است که شما با مصرف آن می‌توانید سطح کلسترول و تری گلیسیریدهای خون را تا حد زیادی کاهش دهید.

 زرشک

زرشک دارای ترکیباتی به نام بربرین است که این ماده نیز به نوبه خود می‌تواند باعث کاهش سطح کلسترول بد خون شود.

 نحوه مصرف گیاهان دارویی برای کاهش چربی خون

نحوه مصرف گیاهان دارویی برای کمتر کردن چربی خون با همدیگر فرق دارد. شما می‌توانید آنها را به شکل‌های مختلفی مصرف کنید که در ادامه با شما توضیح می‌دهیم:

برای تهیه کردن دمنوش می‌توانید یک قاشق چای‌خوری از گیاه خشک شده را در یک جان آب جوش ریخته و بعد از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه آن را صاف کرده و میل کنید.

برخی گیاهان مثل زنجبیل سیر، گشتنیز و جعفری را می‌توانید به شکل تازه یا خشک شده در انواع غذاهای خود استفاده کنید.

مکمل‌های گیاهی به شکل کپسول، قرص و یا عصاره مایع در دسترس هستند. مصرف مکمل‌ها به وسیله دستورالعمل شرکت سازنده یا توصیه پزشک انجام بگیرد.

نکات احتیاطی و موارد منع مصرف

  • با اینکه گیاهان دارویی می‌توانند ماده مفیدی برای رفع چربی خون باشند، اما باید مصرف آنها با آگاهی و احتیاط صورت بگیرد تا عوارض جانبی کمی داشته و با داروهای دیگر تداخل نداشته باشد.
  • بهتر است قبل از اینکه بخواهید گیاهان دارویی را مصرف کنید، حتماً با پزشک خودتان مشورت کنید.
  • هر گیاه دارویی برای خود دوز مصرف معینی دارد که از مصرف بیش از اندازه آن باید خودداری کنیم.
  • اگر در هنگام مصرف گیاهان دارویی یک سری مشکلات و حساسیت‌هایی پیدا کردید، بلافاصله مصرف را قطع کرده و به پزشک خود اطلاع دهید.
  • خانم‌های باردار و شیرده نباید از گیاهان دارویی استفاده کنند، اگر استفاده می‌شود حتماً تحت نظر پزشک قرار بگیرد.

نتیجه‌گیری

گیاهان دارویی به عنوان یک روش درمانی مکمل در کنار درمان‌های دیگر و تغییر در سبک زندگی می‌تواند باعث کاهش چربی خون شوند. گیاهانی چون زنجبیل، سیر، شنبلیله و چای سبز می‌تواند تاثیرگذاری زیادی در کاهش چربی خون آنها داشته باشد.

شما باید در کنار مصرف گیاهان دارویی، ورزش‌های منظمی و رژیم غذایی سالمی هم داشته باشید تا بتوانید چربی خون خود را کاهش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *