دسته‌بندی نشده

درمان ناباروری با گیاهان طب چینی

زوج‌های جوان با مشکل ناباروری مواجه هستند که این باعث شده تجربه طاقت فرسا و پر از اضطراب برای آنها رقم بخورد. برای درمان ناباروری راهکارهای مختلفی وجود دارد. در طب سنتی چینی برای درمان ناباروری روش‌های مکمل و جایگزینی وجود دارد.

طب سنتی چینی ناباروری را صرفاً یک مشکل در اندام‌های تولید مثل نمی‌داند، بلکه آن را به عنوان یک اختلال در تعادل کل سیستم بدن می‌داند. با این حال گیاهان دارایی می‌توانند در برگرداندن این تعادل و بالا بردن قدرت باروری نقش مهم و محوری داشته باشند.

مبانی طب چینی در درمان ناباروری

در طب چینی باروری سالم یعنی داشتن تعادل ظریف بین اندام‌های مختلف بین جریان آزاد خون است. در مقابل ناباروری ناشی از الگوهای عدم تعادل مختلفی است که این الگوها شامل کمبود خون است که باعث خستگی، رنگ پریدگی، ضعف عمومی، تخمک گذاری و قاعدگی نامنظم می‌شود.

جریان ضعیف خون در لگن که باعث درد قاعدگی و اختلال در لانه گزینی تخمک بارور می‌شود. طب چینی کلیه‌ها را به عنوان ذخیره خون و تنظیم هورمون‌های تولید مثل می‌دانند.

زمانی که در کلیه‌ها کمبود خون مشاهده شود، باعث می‌شود علائمی چون گر گرفتگی، خشکی واژن و کیفیت پایین تخمک را خواهد داشت. کمبود خون در کلیه‌ها با علائمی مثل کمردرد، کاهش میل جنسی و احساس سرما همراه است.

تجمع رطوبت و بلغم در بدن ناشی از سندروم تخمدان پلیستیک و همچنین وجود اختلال در عملکرد لوله‌های فالوب است. وجود استرس و احساسات سرکوب شده می‌تواند جریانات کمبود خون را مختل کرده و باعث شود که فرد قاعدگی نامنظم، مشکلات تخمک گذاری، سندروم پیش از قاعدگی داشته باشد.

نقش گیاهان دارویی در درمان ناباروری

گیاهان دارویی چینی خاصیت‌های منحصر به فردی دارند و این باعث شده که به طور موثری بتوانند الگوهای عدم تعادل را برطرف کرده و باروری افراد را بهبود ببخشند. در داروهای شیمیایی تنها تمرکز آنها روی مکانیسم خاصی است.

فرمول‌های گیاهی چینی از ترکیب چندین گیاه استفاده می‌کنند نتیجه این ترکیبات به صورت هم افزایی عمل کرده و می‌تواند به طور جامدتری عدم تعادل زمینه‌ای را مورد هدف قرار دهد.

برخی از گیاهان دارویی رایج مورد استفاده در درمان ناباروری

برای درمان ناباروری در طب سنتی، از چند گیاه رایج استفاده ‌می کنند که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره می‌کنیم:

دانگ گوی (Dang Gui)

این گیاه دارویی تحت عنوان جینسینگ زنان شناخته می‌شوند، مصرف این گیاه باعث تقویت و گردش خون شده، عملکرد تخمدان‌ها را بهتر کرده و باعث تنظیم قاعدگی می شود.

شو دی هوانگ (Shu Di Huang)

این گیاه به عنوان یک تونیک قوی برای تغذیه خون کلیه است که با مصرف آن تخمک‌ها کیفیت بهتری خواهند داشت و به تقویت پوشش داخلی رحم می‌تواند کمک کند.

تو سی زی (Tu Si Zi)

از این گیاه برای تقویت خون کلیه، کیفیت بهتر اسپرم و تخمک و همچنین به لانه گزینی بهتر جنین استفاده می‌شود.

گو چی زی (Gou Qi Zi)

این گیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی منحصر به فردی است که باعث می‌شود از سلول‌های تولید مثل در برابر آسیب کمک کرده و باعث تغذیه خون می‌شود.

با جی تیان (Ba Ji Tian)

این گیاه برای تقویت خون کلیه، بالاتر رفتن میل جنسی و عملکرد بهتر تخمک گذاری استفاده می‌شود.

شان یاو (Shan Yao)

مصرف گیاه ظاندیاو باعث تقویت کلیه شده و می‌تواند برای باروری سالم انرژی لازم را فراهم آورد.

چوان شیونگ (Chuan Xiong)

مصرف چوان شیونگ باعث رفع کاهش خون، حرکت بهتر، گردش راحت خون و کمتر شدن دردهای قاعدگی می‌شود.

یی مو کائو (Yi Mu Cao)

با مصرف این گیاه می‌توانید جریان خون در رحم را بهتر کرده، قاعدگی را تنظیم و به دفع لخته‌های خون کمک کنید.

فو لینگ (Fu Ling)

مصرف این گیاه می‌تواند رطوبت و بلغم بدن را دفع کند، نفخ را کاهش داده و عملکرد سیستم گوارشی بدن را بهبود بخشد. تمامی آنها در باروری تاثیر دارند.

چای هو (Chai Hu)

با مصرف این گیاه می‌توان فرایند تخمک گذاری را بهبود بخشید، میزان استرس را کاهش داد و به رفع خون کبد کمک کرد.

تشخیص و درمان فردی

از اصول اساسی در طب سنتی چینی آن است که بتوان بیماری‌ها را تشخیص داد و برای درمان آنها اقدام کرد. متخصص طب چینی در ابتدا به طور دقیق تاریخچه پزشکی بیمار، نبض، علائم و زبان بیمار را بررسی می‌کند.

بر طبق بررسی‌هایی که انجام داده برای بیمار الگوی عدم تعادل منحصر به فردی تشخیص داده و بر اساس آن یک فرمول گیاهی شخصی سازی شد تجویز می‌کند. ممکن است این فرمول دارای چندین گیاه با دوزهای خاصی باشد که به طور مخصوص برای رفع نیاز آن فرد طراحی می‌شود.

مزایای درمان ناباروری با گیاهان طب چینی

  • طب سنتی چینی به جای آنکه صرفاً بر روی علائم تمرکز کند، به دنبال راهی برای درمان ریشه اصلی مشکل ناباروری است.
  • گیاهان داروی چینی نسبت به داروهای شیمیایی عوارض جانبی خفیف‌تری دارند.
  • اگر با گیاهان چینی بخواهید ناباروری خود را درمان کنید، جدا از درمان ناباروری می‌توانید عملکرد بهتر سلامت بدن شوید.
  • فرمول‌های گیاهی بنا به نیازهای خاص هر فردی تنظیم می‌شوند و لازم است که بدین صورت اثربخشی درمان را افزایش دهند.
  • شما می‌توانید طب چینی را به عنوان یک درمان مکمل در کنار روش‌های دیگر باروری مثل ivf استفاده کنید.

مطالعات علمی و شواهد

تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده است، با این حال مطالعات نشان می‌دهد که گیاهان دارویی چینی می‌توانند باعث بهتر شدن شاخه‌های باروری شوند.

به عنوان مثال درمان با گیاهان دارویی چینی در مقایسه با داروهای شیمیایی توانسته میزان بارداری در زنان ناباور را به طور قابل توجهی افزایش دهد. مطالعات انجام شده نشان می‌دهند که مصرف گیاهان چینی در کیفیت تخمک، ضخامت آندومتر و همچنین در میزان موفقیت ivf تاثیر بسیار مثبتی دارد.

نکات مهم در استفاده از گیاهان طب چینی برای ناباروری

  • برای تشخیص نوع بیماری و تجویز گیاهان دارویی مناسب باید به یک متخصص طب چینی با تجربه مراجعه کنید تا اثربخشی لازم را ببینید.
  • درمان با گیاهان چینی به زمان نیاز دارد تا نتایج درمان به تدریج ظاهر شود، پس لازم است که در این زمینه صبر بردباری نشان دهید.
  • در کنار آنکه گیاهان دارویی را مصرف می‌کنید، سبک زندگی سالم مثل ورزش، تغذیه مناسب و خواب کافی داشته باشید تا بدین طریق به باربری خودتان کمک کنید.
  • اگر  اروی دیگری مصرف می‌کنید و یا شرایط پزشک خاصی دارید، باید مصرف گیاهان دارویی زیر نظر پزشک متخصص انجام بگیرد.

نتیجه‌گیری

گیاهان دارویی در طب چینی ابزار قدرتمند برای درمان ناباروری هستند. زمانی که الگوهای عدم تعادل به طور دقیق تشخیص داده شود و متناسب با آن فرمول‌های گیاهی شخصی سازی شده تجویز شود، روش درمانی باعث بازگرداندن تعادل بدن و عملکرد بهتر اندام‌های تولید مثل شده و در نتیجه شانس باروری شما را بیشتر می‌کند.

مراجعه کردن به یک متخصص با تجربه به صبر و حوصله نیاز دارد و شما باید طول دوره درمان را به طور کامل طی کنید تا نتایج مثبت آن را مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *