دسته‌بندی نشده

معرفی گیاهان دارویی مفید برای کلیه و مجاری ادراری

در دل طبیعت گیاهانی هستند که شما با استفاده از آنها می‌توانید هم نیازهای تغذیه خود را رفع کرده و هم برای درمان برخی بیماری‌ها استفاده کنید. گروهی از گیاهان دارویی به خاطر داشتن برخی خواص درمانی باعث عملکرد بهتر کلیه‌ها و مجاری ادراری می‌شوند.

این قبیل گیاهان دارای ترکیبات فعالی زیستی متنوعی هستند و می‌توانند اثرات مفیدی چون کمتر شدن التهاب، بیشتر شدن جریان ادرار، حل کردن سنگ‌های کلیوی، مقابله با عفونت‌های باکتریایی و محافظت کردن از بافت کلیوی را داشته باشند.

با وجود آنکه علم پزشکی هنوز هم در حال پیشرفت است، اما باز از داروهای گیاهی برای درمان و مقابله با برخی بیماری‌ها استفاده می‌شود.

درباره دستگاه ادراری

دستگاه ادرار متشکل از کلیه، مثانه و مجاری ادرار است که هر کدام از آنها در حفظ هموستاز بدن به وسیله فیلتراسیون خون، تنظیم تعادل الکترویت‌ها، دفع کردن مواد زائد و تولید هورمون‌ها توانسته‌اند نقش مهمی داشته باشند. هر چقدر سیستم دستگاه ادراری سلامت باشد، باعث تندرستی کل بدن هم خواهد شد و مانع از اختلال در عملکرد آن می‌شود.

نقش گیاهان دارویی و مفید برای کلیه‌ها و مجاری ادراری

مطالعات زیادی نشان می‌دهد که مصرف برخی گیاهان دارویی می‌تواند در حفظ سلامت کلیه‌ها و مجاری ادراری نقش مهم و مثبتی داشته باشد. گیاهان دارویی می‌تواند به وسیله مکانیزم‌های مختلفی، عملکرد خوبی در بدن و در دستگاه ادراری داشته باشند.

اثرات دیورتیک (ادرارآور)

برخی گیاهان باعث می‌شود که میزان تولید ادرار در بدن بیشتر شود، بنابراین از طریق مجاری ادراری اقدام به دفع سموم و باکتری‌ها می‌کنند.

خواص ضد میکروبی

برخی دیگر از داروهای گیاهی دارای یک سری ترکیباتی هستند که می‌توانند از رشد کردن باکتری‌های عامل عفونت‌های ادراری جلوگیری نمایند.

خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی

التهاب و استرس اکسیداتیو باعث آسیب رساندن به کلیه‌ها و مجاری ادراری می‌شود. برخی گیاهان دارای ترکیباتی هستند که می‌تواند این اثرات را تا حد زیادی کاهش دهد.

جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه

برخی گیاهان باعث کمتر شدن غلظت مواد معدنی موجود در ادرار شده و از تشکیل کریستال‌ها جلوگیری می‌کند، در این صورت می‌توان از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری کرد.

برخی از گیاهان دارویی مورد مطالعه و اثرات آن‌ها

طی مطالعاتی که روی برخی گیاهان دارویی مطالعاتی انجام گرفته و در ارتباط با اثرات آنها به یک سری نکاتی اشاره می‌شود.

چای سبز (Camellia sinensis)

چای سبز گیاهی است که دارای پلی فنول‌های آنتی اکسیدانی است. این چای توانسته در برابر آسیب‌های ناشی از عوامل تشکیل دهنده سنگ کلیه اثرات محافظتی داشته باشد. همچنین مصرف چای سبز، رشد کریستال‌ها در کلیه‌ها را مهار می‌کند.

قره قاط (Cranberry)

قره قاط گیاهی است که دارای ترکیبات مخصوصی است که مانع از چسبیدن باکتری به دیواره مجاری ادراری می‌شود. این گیاه از عفونت‌های ادراری می‌تواند جلوگیری کند.

دم اسب (Equisetum arvense)

گیاه دم اسب دارای خواص دیوررتیک است. مصرف آن به دفع سنگ‌های کوچک کلیه کمک کرده و باعث می‌شود که مجاری ادراری عملکرد بهتری داشته باشد.

گزنه (Urtica dioica)

گیاه گزنه یک دیورتیک ملایمی است که مصرف آن باعث می‌شود که جریان ادرار بیشتر شده و مواد زائد به راحتی از آن دفع شود.

جعفری (Petroselinum crispum)

گیاه جعفری که بیشتر افراد از آن استفاده می‌کنند نیز خاصیت دیورتیک دارد. مصرف این گیاه باعث حفاظت از سلامت کلیه‌ها و مجاری ادراری می‌شود.

بابونه (Matricaria recutita)

گیاه بابونه خاصیت ضد اسپاسم و ضد التهابی دارد، مصرف آن به تسکین دادن علائم مربوط به عفونت‌های ادراری می‌تواند کمک کند.

نعناع (Mentha spp.)

برخی تحقیقات آزمایشگاهی انجام شده نشان می‌دهد که عصاره نعناع خاصیت ضد باکتریایی دارد و می‌تواند با برخی از باکتری‌هایی که عامل عفونت‌های ادراری هستند مقابله کند.

یووا اورسی (Arctostaphylos uva-ursi)

در طی قرن‌ها است که از این گیاه برای درمان کردن عفونت‌های مجاری ادراری استفاده می‌کنند. این گیاه دارای یک سری ترکیباتی است که مصرف آن باعث حفظ تعادل میکروبی سالم در سیستم ادراری می‌شود.

گل قاصدک (Taraxacum officinale)

گل قاصدک خاصیت دیورتیک ملایم دارد. مصرف آن باعث می‌شود که جریان ادرار افزایش یافته و به دفع باکتری کمک کند.

زنجبیل (Zingiber officinale)

زنجبیل گیاهی است که خاصیت ضد التهابی دارد، مصرف آن باعث می‌شود که میزان التهاب در مجاری ادراری کمتر شود.

گیاه سنگ‌شکن (Phyllanthus niruri)

مطالعاتی زیادی نشان می‌دهد که گیاه سنگ شکن ممکن است که از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری کرده و حتی اقدام به حل کردن سنگ‌های موجود در مثانه شود.

ورونیا (Crateva nurvala)

این گیاه برای از بین بردن سنگ‌های ادراری تاثیر خیلی زیادی دارد.

گون (Astragalus membranaceus)

برخی تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نشان می‌دهد که مصرف گیاه گون باعث می‌شود که در بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن کلیوی باعث عملکرد بهتر کلیه شود.

نکات مهم

  • در حالی که این گیاهان می‌توانند نقش امیدوار کننده‌ای برای رفع ناراحتی‌های سیستم ادراری داشته باشند، اما برای آنکه اثربخشی و ایمنی آنها تایید شود، لازم است که تحقیقات بیشتری صورت بگیرد.
  • قبل از اینکه از هرگونه گیاه دارویی برای مشکلات مربوط به کلیه و یا مجاری ادراری استفاده شود، لازم است که در این زمینه با پزشک متخصص مشورت گرد. ممکن است مصرف برخی گیاهان با داروهای بیمار تداخل ایجاد کند و یا عوارض جانبی به همراه داشته باشد.

حرف آخر

استفاده کردن از گیاهان دارویی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها به کار می‌رود. یکی از کاربرد گیاهان دارویی برای مشکلات و بیماری‌های مربوط به سیستم ادراری است. شما زیر نظر پزشک متخصص می‌توانید از این گیاهان دارویی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *