دسته‌بندی نشده

روش درمان بیماری‌های پوستی با گیاهان دارویی

با گسترش علم بر روی کار آمدن تجهیزات مدرن، تحقیقات بیشتری روی ترکیبات فعال موجود در گیاهان انجام گرفت تا بتوانند مکانیسم عملکرد آنها را بررسی کنند. در طی این بررسی‌ها، اثربخشی برخی از این گیاه‌ها تایید شد و توانست برای درمان‌های بیشتر از آنها استفاده شود.

افرادی که دچار بیماری‌های پوستی هستند، در کنار استفاده کردن از داروهای شیمیایی ممکن است که توجهی به روش‌های درمانی طبیعی هم داشته باشند. این روش‌های درمانی نه تنها می‌توانند به تسکین علائم بیماری کمک کند، بلکه می‌تواند به صورت ریشه‌ای مشکلات پوستی را هم درمان نماید.

درمان بیماری های پوستی با گیاهان دارویی

از زمان‌های گذشته و در فرهنگ‌های مختلف برای درمان بیماری‌های پوستی از گیاهان دارویی استفاده می‌کردند. بسیاری از گیاهان دارویی خاصیت ضد باکتریایی، ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد قارچی داشتند. مصرف این گیاهان باعث می‌شد که علائم بیماری‌های پوستی بهبود یافته و تسکین پیدا کند.

آلوئه ورا (Aloe Vera)

گیاه آلوورا دارای پلی ساکاریدها و آب فراوانی است که استفاده از آن به حفظ رطوبت پوست کمک می‌کند. این گیاه ترکیباتی چون براکینیناز را دارد که می‌تواند میزان التهاب و قرمزی پوست را تا حد زیادی کمتر کند.

گیاه آلوورا روند بازسازی سلول‌های پوست را تسریع بخشیده و باعث بهتر شدن زخم‌ها می‌شود. یکی از ویژگی‌های این گیاه، خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی آنها است. همچنین شما با استفاده از آن روی پوست احساس خنکی و آرامش بیشتری خواهید داشت، مخصوصاً برای پوست‌های تحریک شده این حالت بسیار مناسب است.

روش‌های درمان

برای استفاده از گیاه آلوورا می‌توانید برگ‌های آن را برش داده و ژل شفافی که داخل وجود دارد را به طور مستقیم روی ناحیه آسیب دیده بمالید. حال باید اجازه بدهید که خشک شود و سپس آن را بشویید. می‌توانید این کار را در روز چندین بار تکرار کنید.

این گیاه برای درمان آفتاب سوختگی، اگزما و یا پسوریازیست‌های خفیف و یا بهتر شدن زخم‌های سطحی کارایی و تاثیر زیادی دارد. مقداری ژل آلوورا را می‌توانید روی یک پارچه تمیز بمالید و از آن به عنوان کمپرسی سرد بر روی ناحیه منتب شده استفاده کنید.

مصرف خوراکی آب و یا ژل آلوورا می‌تواند به طور کلی باعث سلامت پوست شما شود. برای درمان موضعی، استفاده مستقیم آن تاثیرگذاری بیشتری دارد.

بابونه (Chamomile)

بابونه از گیاهانی است که دارای ترکیبات ضد التهابی بوده و مصرف آن میزان التهاب پوست را کاهش می‌دهد. این گیاه می‌تواند سوزش، خارش و یا تحریکات پوستی را تا حد زیادی تسکین ببخشد.

این گیاه خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ خفیفی دارد، به همین خاطر برای جلوگیری از عفونت‌های ثانویه در پوست‌های آسیب دیده بسیار موثر است. آنتی اکسیدان‌های موجود در بابونه باعث می‌شود که از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت کند.

روش‌های درمان

 برای استفاده درمانی از گیاه بابونه می‌توانید گل‌های خشک بابونه را در یک فنجان آب جوش دم کنید. بعد از آنکه خنک شد، از این دم کرده به عنوان تونر برای شستشوی صورت استفاده کنید.

شما می‌توانید این ماده دم کرده را با کمک پنبه بر روی نواحی ملتهب قرار دهید. چای بابونه ولرم را بر روی یکپارچه تمیز ریخته و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بر روی ناحیه مورد نظر قرار دهید. استفاده از این روش برای درمان حساسیت‌های پوستی، درماتیت و یا اگزما بسیار مناسب است.

نحوه دیگر استفاده از بابونه به شکل حمام بابونه است. چند کیسه چای بابونه و یا مقداری گل بابونه خشک شده را در آب حمام بریزید. به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه که در آن استراحت کنید. این کار باعث می‌شود که التهابات گسترده پوستی شما تسکین پیدا کند.

گل همیشه بهار (کالاندولا) (Calendula)

فلاونوئیدهای موجود درگل همیشه بهار خاصیت کاهش التهاب و قرمزی پوست را دارد. گل‌های همیشه بهار خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی دارند، به همین خاطر می‌توانند با عفونت‌های قارچی و باکتری‌های موجود در پوست مبارزه کنند.

این گیاه خاصیت ترمیم کننده هم دارد و می‌تواند زخم‌ها، سوختگی‌های سطحی و بریدگی‌ها را ترمیم نماید. به خاطر خاصیت مرطوب کنندگی که گل همیشه بهار دارد، مصرف آن باعث می‌شود که خشکی پوست بهتر شود.

روش‌های درمان

یکی از روش‌های استفاده کردن از گل همیشه بهار به شکل پماد و یا کرم است. شما می‌توانید از داروخانه‌ها، پمادهای آماده شده حاوی عصاره این گیاه را تهیه کرده و مطابق با دستورالعمل بر روی ناحیه آسیب دیده از آن استفاده کنید.

این روش درمانی برای درمان درماتیت، اگزما، سوختگی‌های خفیف و یا زخم‌های کوچک بسیار موثر است. روغن گل همیشه بهار هم می‌توانید به شکل مستقیم بر روی پوست ماساژ دهید.

این روغن برای پوست‌های تحریک شده و خشک بسیار مناسب است. شما می‌توانید چای این گیاه را دم کنید و به عنوان کمپرس و یا شستشو دهنده پوست از آن استفاده کنید.

زردچوبه (Turmeric)

زردچوبه خاصیت ضد التهابی قوی دارد. کرکومین موجود در زردچوبه یک ترکیب فعالی است که خاصیت ضد التهابی قوی دارد.

آنتی اکسیدان‌های موجود در زردچوبه باعث می‌شود که پوست را در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و از طرفی به روشن شدن پوست کمک کند. خاصیت ضد باکتریایی زردچوبه می‌تواند با برخی از باکتری‌ها مقابله نماید.

روش‌های درمان

شما می‌توانید مقداری از پودر زردچوبه را با آب، عسل و یا ماست مخلوط کنید تا بدین طریق خمیر غلیظی به دست آورید. این ماسک را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بر روی پوست گذاشته و سپس آن را با آب ولرم بشویید.

این ماسک برای درمان آکنه و همچنین روشن شدن پوست بهتر است. در این مورد باید احتیاط کنید، چون ممکن است که زردچوبه کمی پوست را زرد کند. پس بهتر است که روی قسمت کوچکی از پوست آن را تست کنید.

ترکیب خمیر زردچوبه با روغن نارگیل برای درمان اگزما و پسوریازیس بسیار مناسب است و می‌تواند در نواحی آسیب دیده تاثیر بسیار خوبی داشته باشد. مصرف زردچوبه در غذاها به شکل مکمل می‌تواند التهابات داخلی بدن را کاهش داده و وضعیت پوست را بهتر کند.

روغن درخت چای (Tea Tree Oil)

روغن درخت چای خاصیت ضد باکتریایی قوی دارد و به همین خاطر می‌تواند با طیف وسیع از باکتری‌های عامل آکنه و عفونت‌های پوستی دیگر مقابله کند.

خاصیت ضد قارچی روغن درخت چای برای درمان عفونت‌های قارچی پوست مثل قارچ ناخن کاربرد دارد. خاصیت ضد التهابی این روغن می‌تواند تورم و  قرمزی ناشی از آکنه را تا حد زیادی کمتر کند.

روش‌های درمان

روغن درخت چای باید با یک روغن حامل مثل روغن بادام، آب و یا روغن نارگیل ترکیب کنید. برای این کار، یک الی دو قطره از روغن درخت چای را در یک قاشق چای‌خوری از روغن خامه قرار داده و ترکیب کنید.

حال این ترکیب را با کمک یک پنبه به آرامی بر روی نواحی عفونی و یا جوش‌ها بمالید. شما می‌توانید شامپوی درخت چای را استفاده کنید. این شامپو برای درمان شوره سر و یا مشکلات دیگر پوست سر بسیار مناسب است.

حمام چای راه دیگری است که برای روغن درخت چای می‌توان استفاده کرد. روغن درخت چای را به آب گرم اضافه کرده و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه پاهای خود را در آن قرار دهید. در این صورت عفونت‌های قارچی شما درمان می‌شود. قبل از استفاده حتماً روی یک ناحیه آن را تست کنید تا نسبت به آن حساسیت نداشته باشید.

حرف آخر

اکثر افراد کم و بیش به یک سری مشکلات پوستی دچار هستند و برای درمان آنها ممکن است که به سراغ روش‌های طبیعی و داروهای گیاهی بروند. در اینجا استفاده کردن از برخی گیاهان می‌تواند اثربخشی‌های مناسبی روی پوست شما داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *