دسته‌بندی نشده

روش درمان درد قاعدگی با گیاهان دارویی

درد قاعدگی یک مشکلی است که بسیاری از خانوم ها در سنین باروری به آن دچار می‌شوند. این درد در ناحیه زیر شکم، ران و کمرها بیشتر شایع است. دردهای قاعدگی از سطح خفیف تا شدید فرق می‌کنند و در کیفیت زندگی افراد تاثیر زیادی گذاشته‌اند.

برای تسکین دردهای قاعدگی داروهای شیمیایی زیادی وجود دارند، اما بسیاری از خانم‌ها به دنبال روش‌های طبیعی‌تر هستند که عوارض کمتری داشته باشند. از زمان‌های گذشته در طب سنتی گیاهان دارویی برای درمان بیماری‌های چون دردهای قاعدگی استفاده می‌شوند.

در طی تحقیقاتی که جدیداً انجام گرفته به این موضوع کاملاً رسیده اند که گیاهان می‌توانند خاصیت‌ها و مکانیزم‌های مفیدی برای درمان این قبیل دردها داشته باشند.

درد قاعدگی و روش‌های درمانی آن

دردهای قاعدگی یک تجربه دردناکی هستند که بسیاری از خانم‌ها در طی دوران قاعدگی آن را تجربه می‌کنند. این درد به شکل‌های مختلف در ناحیه زیر شکم احساس می‌شوند و برای خانم‌ها مشکلاتی به وجود می‌آورند.

شدت دردهای قاعدگی در خانم‌های مختلف با هم فرق دارد. این دردها از سطح خفیف تا شدید بوده و برخی مواقع ممکن است باعث ناتوانی افراد در انجام کارهای روزمره شود.

علل درد قاعدگی

درد قاعدگی اولیه ناشی از انقباضات طبیعی رحم است که می‌خواهد پوشش داخلی آن و یا همان آندومتر را دفع کند. این انقباضات به وسیله مواد شیمیایی به نام پروستاگلاندین تحریک می‌شوند.

زمانی که میزان پروستاگلاندین در سطح بالایی باشد، می‌تواند باعث به وجود آمدن انقباضات قوی‌تر شده و در نتیجه دردهای بیشتری را شامل شود.

دردهای قاعدگی ثانویه ناشی از یک بیماری زمینه‌ای در سیستم تولید مثل هستند که این بیماری‌ها باعث به وجود آمدن این قبیل دردها می‌شوند.

اندومتریوز

این حال زمانی به وجود می‌آید که بافت رحم در خارج از رحم بخواهد رشد کند.

فیبروم‌های رحمی

فیبروم های رحمی همان تومورهای غیر سرطانی هستند که در رحم به وجود می‌آیند.

آدنومیوز

این عارضه زمانی ایجاد می‌شود که در دیواره عضلانی رحم، بافت‌های داخلی رحم رشد پیدا کنند.

بیماری التهابی لگن (PID)

این بیماری همان عفونت اندام‌های تولید مثل است.

تنگی دهانه رحم

زمانی که دهانه رحم باریک باشد، در زمان قاعدگی دردهای زیادی حس می‌شود.

تاثیر گیاهان دارویی در درمان دردهای قاعدگی

بسیاری از علوم طب سنتی در ارتباط با گیاهان دارویی مختلف برای تسکین ناراحتی‌های مربوط به قاعدگی دانش زیادی در اختیار ما قرار می‌دهند. امروزه نیز از گیاهان دارویی برای درمان این دردها استفاده می‌شود که به چند مورد از آنها اشاره می‌کنیم.

خواص ضد التهابی

بسیاری از گیاهان دارویی یک سری ترکیباتی دارند که باعث کمتر شدن التهاب شده و به درمان دردهای قاعدگی کمک می‌کند، چون وجود التهاب عامل اصلی دردهای قاعدگی است. نمونه‌ای از این گیاهان شامل: زردچوبه، زنجبیل و بابونه است.

مصرف این گیاهان تولید پروستاگلاندین را مهار کرده و به کاهش این دردها کمک می کند. پروستاگلاندین در واقع همان مواد هورمون مانندی هستند که باعث انقباضات عضلانی شده و برای فرد درد را به وجود می‌آورند.

اثرات شل‌کننده عضلات

برخی گیاهان خاصیت‌هایی دارند که مصرف آنها باعث می‌شود عضلات صاف رحم شل شده و در نتیجه میزان گرفتگی عضلات را کمتر می‌کند. نمونه‌هایی از این گیاهان شامل: رازیانه، دارچین و سنبل الطیب هستند که می‌توانند اثر شل کنندگی عضلات قوی به وجود بیاورند.

عملکرد تسکین‌دهنده درد

برخی از گیاهان دارویی مستقیماً با مسیرهای درد در بدن تعامل ایجاد می‌کنند و میزان درد را کاهش می‌دهند. گیاهانی چون نعناع فلفلی و استخودوس به خاطر خاصیت ضد التهابی که دارند، اغلب به وسیله رایحه درمانی و یا مصرف به شکل چای دم کرده قابل استفاده هستند.

تعادل هورمونی

برخی گیاهان می‌توانند باعث تنظیم تعادل هورمونی شوند، چون به هم ریختن تعادل هورمونی می‌تواند باعث شود که علائم قاعدگی شدیدتر شود. یکی از این گیاهان گیاه پنج انگشت است. این گیاه تاثیرات زیادی در چرخه قاعدگی دارند و به تسکین دردها کمک می‌کنند.

گیاهان مناسب برای درمان درد قاعدگی

گیاهان زیادی وجود دارند که برای درمان درد قاعدگی از آنها استفاده می‌شود. در بالا به چند مورد از آنها اشاره کرده و در مورد خاصیت‌هایی که دارد صحبت کرده‌ایم. در ادامه می‌خواهیم بیشتر شما را با این گیاهان آشنا کنیم.

بابونه (Matricaria chamomilla)

بابونه خاصیت ضد اسپاسم و ضد التهابی دارد. مصرف این گیاه باعث شل شدن عضلات رحم شده و از گرفتگی‌های دردناک جلوگیری می کند. گیاه بابونه خاصیت آرام بخشی دارد، در نتیجه شما با مصرف آن می‌توانید میزان اضطراب و بی‌قراری که به خاطر دردهای قاعدگی به وجود بیاید را کاهش دهید.

نحوه مصرف گیاه بابونه به شکل چای دم کرده، کمپرس گرم حاوی دم کرده بابونه است که به هر شکلی می‌تواند اثرگذاری خودش را داشته باشد.

زنجبیل (Zingiber officinale)

گیاه زنجبیل خاصیت ضد التهابی قوی دارد. مصرف آن باعث می‌شود که تولید پروستاگلاندین کمتر شود. پروستاگلاندین در واقع یک نوع ماده شیمیایی است که مسئول ایجاد درد و التهاب در طی دوران قاعدگی است.

همچنین مصرف زنجبیل می‌تواند به کم شدن حالت تهوع کمک کند، چون یکی از علائم شایع قاعدگی داشتن حالت تهوع است. برای مصرف زنجبیل می‌توانید آن را به شکل چای دم کرده بنوشید.

همچنین زنجبیل به عنوان ادویه در غذاهای خود می‌توانید استفاده کنید. می‌توانید با مشورت پزشک از مکمل‌های زنجبیل هم استفاده کنید

دارچین (Cinnamomum verum)

دارچین خاصیت ضد اسپاسم و ضد التهابی دارد که مصرف آن باعث بهتر شدن جریان خون در رحم می‌شود. مصرب دارچین می‌تواند در شدت قاعدگی تاثیر گذاشته، میزان شدت را کاهش داده و از خونریزی‌ها کمتر کند. بهترین شیوه مصرف دارچین به شکل دم کرده و یا به شکل ادویه در تهیه غذاها و نوشیدنی‌ها است.

رازیانه (Foeniculum vulgare)

گیاه رازیانه خاصیت ضد اسپاسم دارد. مصرف آن باعث می‌شود که عضلات رحم شل شده و دردهای قاعدگی کمتر شود. اغلب افراد در طول دوران قاعدگی دچار کاهش اشتها، نفخ و یا سوء هاضمه می‌شوند. اما مصرف رازیانه می‌تواند این مشکل را برطرف کند.

برای درمان دردهای قاعدگی، شما می‌توانید هم دمنوش رازیانه بنوشید و یا از دانه‌های رازیانه در غذاهای خودتان استفاده کنید.

پنج انگشت (Vitex agnus-castus)

۵ انگشت به طور سنتی برای تنظیم کردن هورمون‌های زنانه و همچنین کمتر شدن علائم سندروم پیش از قاعدگی و دردهای قاعدگی مورد استفاده قرار گیرد. مصرف پنج انگشت باعث می‌شود که سطح پروژسترون و استروژن شما به حالت تعادل برسد.

مصرف آن باعث می‌شود که تغییرات خلقی، درد و حساسیت سینه‌ها کمتر شود.شما می‌توانید این گیاه را به شکل کپسول استفاده کنید، اما بهتر است که این کار زیر نظر پزشک متخصص انجام بگیرد.

نعناع فلفلی (Mentha piperita)

گیاه نعناع فلفلی خاصیت ضد درد و ضد اسپاسم دارد. مصرف این گیاه باعث می‌شود که عضلات رحم شل شده و به کمتر شدن دردهای رحم کمک می‌کند.

جدا از این موارد گیاه نعناع فلفلی عطر و طعم تسکین دهنده دارد که می‌تواند باعث آرامش شما شود. شما می‌توانید این گیاه را به شکل دم کرده استفاده کنید و یا می‌توانید از روغن رقیق شده آن برای ماساژ شکم استفاده کنید.

نکات مهم

  • داروهای گیاهی زمانی می‌توانند اثربخشی قابل توجهی داشته باشند که شیوه مصرف و روش آماده سازی مناسب با بدن هر فردی داشته باشند.
  • ممکن است که یک گیاه دارویی برای یک فردی تاثیر داشته باشد اما برای فرد دیگری موثر واقع نشود، چون هر فرد در ارتباط با بیماری‌ها واکنش‌های مختلفی نشان می‌دهد.
  • ممکن است که برخی گیاهان با داروها تداخل ایجاد کنند، پس قبل از اینکه بخواهید از داروهای گیاهی استفاده کنید حتماً با یک متخصص مشورت کنید.

حرف آخر

خانم‌های زیادی با دردهای قاعدگی در طی سنین باروری مواجه هستند. بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند به جای استفاده کردن از مواد شیمیایی به سراغ داروهای طبیعی و گیاهی بروند. آنها باید توجه داشته باشند که این کار زیر نظر پزشک متخصص انجام بگیرد تا از عوارض جانبی آنها دور بمانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *